Patje Power is een Forzalegende en wint de gele trui 2020

Hij heeft quasi alle ritten gereden in weer en wind, steeds goed gezind en sociaal ingesteld dus kunnen we alleen maar zeggen dat Patje Power een meer dan verdiende winnaar is van het klassement 2020. Het scheelde maar 2 punten met de dekselse Alberto Contador, die voor de tweede keer tweede alsook flandrien van het jaar werd. Robojos werd verdienstelijk derde net voor all time Forza Iceman. Robojos rijfde ook nog de titel van koning van de platte band binnen en youngster Little Contador won het bergklassement na enkele staaltjes van groot talent.

Vanzelfsprekend gaan we alle Ambassadors en toppers op de gepaste manier in de bloemetjes zetten vanaf het moment dat het terug toegelaten is.

Weekeinde van de waarheid bij Forza Fortuna

Het was tot nu een speciaal jaar waarbij we creatief moesten zijn om toch nog op een leuke manier onze hobby en favoriet tijdverdrijf, met name fietsen, te kunnen beoefenen. De laatste maand waren jullie allemaal opnieuw heel enthousiast en maakten zeer leuke foto’s op de plaatsen die we als doel hadden aangeduid. Ook werd er zeer gedisciplineerd door iedereen gereden individueel of in kleine groepjes. Mag ik nogmaals vragen aan onze leden om als groepjes in elkaars buurt komen om voldoende afstand ( 50 meter minimaal) te nemen. De perceptie van onze kritische medeburger zou het idee kunnen geven dat er met meer dan 4 wordt samengereden. In de top van het klassement is Patje Power nog twee ritten verwijderd van de eeuwige legende. Hij kan de gele trui nemen in een uniek 2020. Hij mag echter geen steekje laten vallen want die dekselse Alberto Contador zit hem op de hielen. Ook platteband Robojos moeten op zijn tellen letten want regelmatigheidskoning Iceman lonkt nog steeds mee voor het podium. We gaan dit seizoen afsluiten met maar liefst 41 Ambassadors, dat ligt nu al vast. Een record aantal en dik verdiend voor allemaal.

Forza Fortuna goes winter

Beste Forzianen,
Beste vrienden,

Het is een speciaal jaar geworden voor Forza Fortuna.
De momenten dat we samen konden fietsen was er steeds zeer veel volk en werden we meegezogen in een uitmuntende sfeer waarbij iedereen meer dan gezond bleef.
Ondertussen gaan we er echter vanuit dat het verbod om met meer dan 4 samen te fietsen tot het einde van het jaar kan duren.

Uw sponsor Fortuna Financial Group heeft zich echter geëngageerd voor een gans jaar en fietsen in de vrije lucht blijft natuurlijk zeer gezond en ook noodzakelijk voor ieders natuurlijke weerstand te verhogen. Verder willen we ook iedereen de kans geven om zijn puntentotaal verder op te bouwen in 2020 en zo de nodige publiciteit te maken.

Daarom starten we op 28/11 en dit tot 28/12 met een aangepast programma dat je individueel of maximum met vier kan rijden.
Elk weekeinde staan er twee ritten op de agenda. Bij programma op de site staan de ritten op zaterdag en maandag maar jullie kunnen ze rijden wanneer je wil op zaterdag, zondag of maandag.
De ritten zullen tussen de 60 en 90 kilometer lang zijn en ieder groepje of individu kan de rit op zijn manier rijden.
We vragen wel een foto te nemen van jullie zelf met een bord van een plaats die we aangeven in het programma bij vrij parcours en deze door te zenden naar de WhatsApp-groep van de Forza.

Elke rit levert 200 punten op in het klassement zodat de totaliteit overeen zal komen met de andere jaren. Dus elke weekeinde zijn er 400 kilometers te verdienen. Maak zeker gebruik om zoveel mogelijk te rijden als het weer het toelaat want je weet nooit in december wat de weergoden ons zullen brengen.

Voor wie alle winterritten rijdt voorzien we nog een extra verrassing trouwens. Ook kan iedereen die alleen rijdt of graag een gids in zijn groep heeft me mailen zodat ik eventueel mensen met veel plezier kan samenbrengen.

Ik kijk er alvast naar uit om toch nog een mooi eindejaar samen met jullie te beleven in 2020 en weet dat Fortuna Financial Group verder alles zal blijven doen om de trouwe Forzianen te steunen.

Met vriendelijke groeten,
Frank Peeraer
CEO – Gedelegeerd bestuurder

 

Ritten voorlopig afgelast

Met zeer veel pijn in het hart moeten we gezien de regeringsmaatregelen de groepsritten tijdelijk stopzetten. Blijf alvast fietsen individueel of maximum met 4 in Forza Fortuna uitrusting. Fietsen is gezond !!!

Alberto Contador tweede keer op rij Flandrien van het jaar

Het werd een felle strijd tussen Jacobsen en Contador maar onze Alberto was over gans het seizoen de sterkste en mag zich dan ook verdiend Flandrien 2020 noemen. Het volledige klassement van de Flandriens kan je op deze site vinden. Een dikke proficiat ook aan allen die punten sprokkelden voor dit klassement want er werd hard voor geknokt en snel gereden.

Herfstprogramma bekend

Time flies when you are having fun. We bevinden ons na een mooie zomer met veel zon alweer in de herfst. Bij programma kan u het lekkers vinden voor de komende maand en ook zien dat we vanaf 17/10 starten om 9u. Ook stoppen van dan af de vrije parcoursen. Onze forzianen hebben nog gans de maand oktober dubbele punten en kunnen zo de achterstand van de lock downs inlopen. Wie het geel en het groen wint is nog bijzonder spannend. Patje Power en Contador beloven voor de gele trui alvast tot het uiterste te gaan .

Forza Fortuna rijdt vanaf maandag terug onder coronavoorwaarden

Maandag starten we terug op gezien de communicatie die we van cycling Vlaanderen ontvingen, waardoor we onder voorwaarden terug in groep tot maximum 50 aanwezigen kunnen fietsen.

13/08 PROVINCIE Antwerpen. Fietsen in georganiseerd verband mag weer in maximale groep van 50 personen. Die maatregel is dus opnieuw hetzelfde in heel Vlaanderen.

Algemeen geldt:
Voor sporten in clubverband mogen de groepen (opnieuw) uit maximaal 50 personen bestaan (met één begeleider).

Voor sporten in niet-georganiseerd verband, geldt nog steeds:
-Sporten is toegestaan in groepen van maximaal 10 personen
-Enkel contactloos sporten is toegestaan

Overig:
-De 1.5m onderlinge afstand tijdens het fietsen dient niet langer gegarandeerd te worden
-Wanneer u niet aan het fietsen bent, gelden de algemene regels
-Ook in Nederland mag u in uw groep van maximaal 50 personen fietsen
-Zorg dat u steeds een mondneusmasker mee hebt tijdens het fietsen
-Informeer u regelmatig

Forza Fortuna vraagt zijn leden volgende maatregelen te volgen

– Steeds een mondmasker op zak hebben
– Bij het wachten aan de kerk voldoende afstand houden en je aanwezigheid zo kort mogelijk houden
– Steeds snuiten in een zakdoek
– Niet samen op café gaan na de rit
– Er dient steeds een wegkapitein aanwezig te zijn met een kapiteinsband. Deze verantwoordelijk geeft de instructies en begeleidt de groep. We zullen er dan ook steeds voor zorgen dat er een kapitein meerijdt en iedereen dient zijn instructies op te volgen.
– Wie wegens gezondheidsredenen bang is om mee te rijden mag dit steeds melden zodat we dit in de eindevaluatie kunnen meenemen

 

 

 

Ossendrecht XL morgen met zakdoek

Morgen staat met mooi weer de schitterende Ossendrecht XL op het programma. Via mijn strava kan u ook al de te volgen weg vinden. De aankomst van het vrije parcours ligt 150 meter voor het bord van Ossendrecht en is dus een heel stuk langer dan anders. Gaat onze nieuwe kannibaal, de kleine Contador, weer toeslagen? Wij vragen verder ook aan alle Forzas om te snuiten in een zakdoek vanaf morgen. Het is niet de bedoeling om er maar op los te snuiten en zo de andere mensen te raken. Dus geen mondmasker op de fiets maar wel een zakdoek bij de hand.

 

De Forza klassiekers zijn begonnen

Met de mooie rit naar Langdorp met heel wat hellinkjes en de abdij van Averbode is het seizoen nu echt van start gegaan. Veel volk en droog weer waren ons deel vandaag. Figuur van de dag was zeker Sir Walter die onderweg zijn eigen Poggio beklimming reed op de oprit van een verbouwereerde Langdorper. Er werd gedisciplineerd gereden en iedereen kon het tempo aan. Op de Poggio werd ook de eerste bergleider gekend, namelijk Little Contador die de gisteren nog met een dubbele teen gesignaleerde Quintana voorafging. De eerste bergstand is dan ook 1. Little Contador 6 2. Quintana 4 3.Contador 3 4. Ballerini 2 en 5 Tanny Boem Boem 1. Bij de dames kaapte Liena Orangina het puntje weg op de Poggio. De uitslag van het felbevochten vrije parcours langs het kanaal  kan u zien op de site, het voornaamste is dat we allemaal erg genoten hebben van elkaars gezelschap en vriendschap.