Zaterdag eerste na-coronaklassieker met Langdorp, Poggio en abdij van Averbode

Beste Forziaan,

Zeer veel volk en enthousiasme tijdens de voorbije ritten al hadden plotse regenbuien ook hun zegje. Zaterdag rijden we een zeer mooie rit die nu al als klassieker kan bestempeld worden. We vertrekken via Nijlen naar Heist waar we de eerste helling oprijden ; de Onvredestraat (4e cat). Boven wel even opletten. Daarna langs rustige wegen naar Langdorp. Onderweg hebben we eerst de Grote Meur (3e cat) en via een stuk onverhard rijden we de prachtige Wijnberg (2e cat) op. Nadat we Keiberg (2e cat) hebben bedwongen vliegen we naar het hoogtepunt van de dag ; de Poggio (1e cat). Vermits er waarschijnlijk een coronakruis kan gemaakt worden over onze trip naar Luxemburg zal de bergtrui gewonnen worden via de beklimmingen die we in onze traditionele ritten aandoen. Op de Poggio , onderaan kan je zien waar de aankomst ligt, zijn er 6,4, 3, 2 en 1 bergpunten te verdienen voor het aparte klassement. Wees voorzichtig op de Poggio en houdt goed rechts. Daarna klimmen we via de Abdij van Averbode (4e cat) en het klimmetje van Kipdorp (4e cat) via Oevel naar het kanaal. De aankomst van het waarschijnlijk fel bevochten vrije parcours ligt net voor de onderbreking.( zie foto’s). Zoals steeds verwachten we respect voor elkaar in het vrije parcours. Ook tijdens de rit die toch wel wat hoogtemeters kent verwachten we dat iedereen de snelheid in het oog houdt. Er is maar één te volgen weg, deze door mij uitgestippeld en die je via uw mail kan vinden voor Garmin. Nog even ter herinnering; alleen Forza leden zijn welkom om mee te rijden. We gaan als Forza alvast super genieten van onze eerste na Corona klassieker.

FORZA FORTUNA IS ER KLAAR VOOR VANAF 1 JULI

Alhoewel ik de indruk had dat vele fietsgroepen al een ruim voorschot namen op deze maatregel is het vanaf 1 juli terug mogelijk in groep te fietsen zonder social distance en tot 50 deelnemers. Nog een dikke week geduld en Forza Fortuna vliegt er terug in Jullie kunnen het programma vinden op deze website. Omdat we toch al stil liggen vanaf maart zullen er dubbele punten gegeven worden op alle zaterdag – en maandagritten vanaf 1 Juli tot en dit tot en met midden oktober ( bij start zondagritten).

Op deze manier kunnen onze flandriens ook dit jaar 4.500 punten behalen en Ambassador worden. Zoals gesteld zal ook de positieve instelling en engagement van Forzas mee worden opgenomen in de eindtelling. De voorbije weken hebben we met groot plezier kunnen vaststellen dat er heel wat van onze leden kilometers hebben gemalen in Forza tenue en reclame hebben verzorgd op de sociale media. Ook zijn er heel wat leden in het nieuw gestoken zodat ze kunnen blinken tijdens de zomer.

We kijken uit naar Juli!

Groepsritten blijven afgelast tot en met 31 mei

Beste Forziaan,

Met veel plezier hebben we kunnen vaststellen dat jullie massaal onze kleuren hebben getoond op een zeer respectvolle manier de voorbije weken.
Vandaag werden er enkele maatregelen bekend die het toelaten om eventueel terug in groep te kunnen rijden.
Op dit ogenblik is het echter onduidelijk hoe alles georganiseerd kan worden. Hoe kan je in groep 1,5 meter afstand houden , kan je nog naast elkaar rijden, op welke manier de groep opsplitsen?
Teveel onzekerheid en halfslachtige richtlijnen van de overheid dwingen ons om zeer voorzichtig te zijn.

Onze groepsritten blijven dus volledig afgelast tot en met 31 mei. We zullen wel tegen 1 juni onderzoeken en navragen hoe we eventueel voorzichtig terug kunnen opstarten.
Tot dan kunnen we op dezelfde manier blijven rijden als nu en genieten van de vele mooie ritten in de omgeving.
Mag ik dan ook vragen aan iedereen om onder geen enkele beding Forza Fortuna te betrekken in groepsactiviteiten en dit al tot zeker 31 mei.

Goed nieuws is dat er een lading nieuwe kledij is aangekomen en ook de petjes onderweg zijn zodat we vanaf dit weekeinde de bestellingen klaar zullen hebben.
Wie nog iets nodig heeft kan dit steeds vragen per mail.

Vanaf maandag 2 maart vertrekken we terug om 8u30

Na een superwinter waarin als vanouds zeer veel werd gereden start volgende maandag terug het zomerseizoen. Vanaf dan vertrekken we terug om 8u30 stipt aan de kerk. Ook de vrije snelheden beginnen dan terug. We rekenen er verder op dat het zeer gedisciplineerde en goede rijgedrag zich verderzet. Verder hebben we met Glacia Quintana en toprijdster Annelies Dom twee nieuwe vrouwelijke wielrensters-leden in onze rangen. We willen nogmaals meegeven dat om te kunnen meerijden het lidmaatschap in orde dient te zijn .Op de kalender kan je ook al in grote lijnen ons zomerprogramma vinden en we hopen dat jullie alvast op de grote afspraken aanwezig zullen zijn. Aan de top van het klassement is het op dit moment een hevige strijd tussen Patje Power, de eeuwige Ice, Contador en Robobob . Benieuwd wie de opvolger van Pascalleke gaat worden. Heb je suggesties of vragen kan je steeds mailen naar info@forzafortuna.com.Onderstaand alvast ook  enkele beelden van de vernieuwde kantoren van sponsor Fortuna Financial Group.

 

Boshuisje Forever en Fox Forever

Na gisteren is het duidelijk, het Boshuisje is een klassieker der klassiekers bij de Forzas. Met dank aan onze éminence grise ; The Fox. Met een zeer korte speech van Sir Walter en een iets langere van Tanny Plat Plat ( sorry Tanny voor één dag ) werden de feestelijkheden ingezet. De prijzen werden onherroepelijk verdeeld en eigenlijk zijn alle Forzas winnaars want bij de verkiezing zagen we dat  iedereen voor iedereen stemde en we eigenlijk een mooi gespreide uitslag kregen. We willen dan ook verder gaan op dit mooie élan en voor alles willen we samen lekker fietsen met positieve mensen die allemaal hetzelfde willen. We zullen dan ook blijvend aandacht geven aan de goede sfeer en de leuke intermezzos zoals gisteren.

Hier dan het verdict

Gouden Hart 2019 : Patje Power +

Rising Star 2019 : El Chapo

Bronzen Figuur 2019 : Pascalleke

Zilveren Figuur 2019 : Iceman

Figuur 2019 : De Mike

De Toezichters

De Senaat

De Kamer

De Mike in goed gezelschap

Thanks Foxie

Het feestcomité

Had Liena teveel gedronken?

Sit Walter , een topkerel

Ernaast hé Chapo

Patje Power met het gouden hart

Moet ik die nu weeral afegeven?

Een fiere Ice

Contador is de Flandrien 2019

FLANDRIEN EINDKLASSEMENT 2019 

1 Contador  246
2 Bal 157
3 Robo  119
4 Keno 74
5 Poupou 68
6 Ice 62
7 Blue Grey 45
8 Antonov 35
9 Macho 30
10 Regis 29
11 Cobra 23
12 Joosten 22
13 Tanny 16
14 Ugru 15
15 Ray 14
16 Quintana 11
17 Steels 10
18 Terro 10
19 Benny 8
20 Butcher 7
21 Bomber 6
22 Lindsdey 4
23 Bosch 4
24 Nibali 1

Contador bijt tanden stuk op de adelaar

Forza is klaar voor een mooi winteroffensief

2019 is tot nu een prachtig jaar geweest voor de Forza met zeer veel mooie ritten onder een blauwe hemel en met zeer vele leden die Forza kilometers verslinden bij de vleet. Mag ik dan ook iedereen danken voor deze mooie en welgekomen inzet.

 

 

Tijd dus even voor enkele belangrijke zaken op een rijtje te zetten op de dag dat we een Vlaamse regering hebben.

  1. Vanaf 1 oktober wordt het vertrekuur 9u in de plaats van 8u30
  2. Event Cobras. Op maandag 21 0ktober zijn onze twee grinta renners ; de Cobras jarig. Daarom nodigen zij de maandagforzianen na de rit uit voor een lekker hapje klaargemaakt door La Kristelle Cobra herself. Ballerini zal zorgen voor de accomodatie in de 69 en de drank.
  3. Event Foxie Foxtrot. Het plizantste event van het jaar vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 november in het Boshuisje. Dit jaar kunnen alle leden kiezen voor de figuur van het jaar 2019. De Ambassdors kunnen 3, 2 en 1 punten toekennen aan de voor hen meest opvallende of bijzondere figuur van het jaar. Deze figuur kan zowel een man als een vrouw zijn al sluiten we mogelijke transgenders zeker niet uit. De niet – ambassadors hebben allen 1 stem te geven. ( iedereen dient te stemmen voor 12/10 om geldig te zijn) In het Boshuisje zullen de eerste drie uit handen van den Bal een mooi aandenken krijgen voor hun verkiezing. De Fox zal weer zorgen voor frietjes met stoofvlees en een rondje. Ook de Forza zal een rondje op zich nemen. Om te kunnen deelnemen aan het event vragen we in te schrijven door 10 Eur te storten op rekening Forza BE 06 3631 5516 9122 voor 26/10, anders kan je er niet bij zijn. Ook niet vergeten uw stem te sturen naar frank.peeraer@fortunafg.com
  4. Wie graag een Forza helm wil, kan deze verkrijgen via storting van 100 Eur op rekening Forza BE 06 3631 5516 9122. Kask Mojito X, zwart met oranje. Maat in de mededeling zetten.
  5.  Ondertussen zijn we quasi rond met bestelling petjes, kousen en drinkebussen en bekijken we de mogelijke aanschaf van kwaliteitsvolle professionele regenvestjes. Langs deze weg wil ik alle ambassadors er nog eens op wijzen dat ze steeds volledig ! in Forza tenue moeten rijden. Respect graag voor alle inspanningen op dit vlak.
  6. Voor 2020 vragen we al om zondag 19 Januari in namiddag en avond vrij te houden voor de speciale prijsuitreiking die zal georganiseerd worden in de 69. Ook het weekeinde is vastgelegd. Meer info volgt nog, volg alvast het programma van de Forza via de website.

The Big Bang

De zomer is volop in het land en dit voelen we. We zijn zowel in de ban van de zon als van de verschrikkelijke processierups. Maar de Forzas zijn echte flandriens en zaterdag gaan we voor een grote challenge, met name de Ballerini Classic, een tocht uitgestippeld door Ballerini zelf met meer dan 800 hoogtemeters en ruim 200 kilometer lang. Een unieke rit door onze regio alvast.

We vertrekken om 7U30 !!! aan de 69 !!!! alwaar je uw zakjes en andere gerief kan afgeven aan onze volgwagen bestuurd door PHIL.

Water, suikerwafels, bananen zullen ter beschikking zijn van de moedige Forzas in de volgwagen.

We rijden met een absoluut maximum van 30 Km/u richting Blauberg waar we vanaf dan heel wat mooie hellinkjes op ons programma krijgen.
Nieuwstraat *
Pelgrimberg *
Keiberg ***
Oude Tiensebaan ***
Slangenberg ***
Nieuweberg **
Houwaert *****
Chartreuze *****
Meesberg ****
Beatrijsberg *****
Hondsheuvel ***
Klarenbos ****
Roeselberg ****
Blareberg ****
Schoonderbuken ****
Eggersberg *
Prinsenbos **
Scherpenheuvel ***
Den Berg ***
Nieuwstraat *
Kipdorp **
Drie Eycken **
Kapittelberg *
Wolfsdonkberg***

Daarna rijden we vanuit Blauberg omgedraaid de Drie Eycken om dan in Grobbendonk het kanaal op te rijden.
De bedoeling is om een tempo te rijden dat rustiger is dan normaal zodat iedereen kan uitrijden. Om de snelle mannen onderweg stil te houden is er nog een vrij parcours, voor wie wil, over de bruggen. Dubbele punten zijn te verdienen voor het vrije parcours.

De rit wordt beëindigd bij den Inslag alwaar Fortuna Financial Group de Forzas een heerlijke spaghetti en twee stevige consumpties aanbiedt. Tot zaterdag alvast.

Roman aan het trainen